Vergoedingen - Loes Selten

Alles over vergoedingen

Als u behoefte heeft aan therapie is het ook belangrijk om te weten welke vergoeding u eventueel kan krijgen van de zorgverzekering. De bedragen die vergoed worden zijn per zorgverzekeraar verschillend, maar op deze pagina proberen wij u wel een richtlijn te geven waar u eventueel aan vast kunt houden. Heeft u na het lezen van deze informatie nog steeds vragen over vergoedingen? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar om deze vraag te laten beantwoorden.

Indien u bent verzekerd bij een zorgverzekeraar waarmee wij een overeenkomst hebben, dan brengen wij het tarief dat met uw zorgverzekeraar overeenkomt in rekening. Wij streven er naar met alle zorgverzekeraars een overeenkomst te sluiten. In vrijwel alle gevallen declareren wij de kosten van de behandeling rechtstreeks aan de zorgverzekeraar.

 

Logopedische therapie
Logopedische therapie wordt vanuit het basispakket vergoed door de zorgverzekeraar. Hiervoor heeft u wel een geldige verwijzing van een arts of specialist nodig. Voor volwassenen is het belangrijk om te weten dat de logopedische therapie pas vergoed wordt zodra het eigen risico van € 385,- is verbruikt.

 

De kosten voor een behandeling van een half uur zijn per zorgverzekeraar verschillend en variëren van € 33,56 tot € 39,50.

Ook zijn de kosten voor een intake en het daarbij behorende onderzoek per zorgverzekeraar verschillend en variëren van € 52,26 tot € 91,70.

 

Andere behandelvormen
Naast de reguliere logopedische behandeling bieden wij ook craniosacraal therapie aan bij Loes Selten. Hieronder vindt u de tarieven die hierbij horen.

 

Consult Logopedie/Stemtherapie (25 minuten) €40,-
Wanneer wij geen overeenkomst hebben met uw zorgverzekeraar, of als de behandeling buiten de voorwaarden voor vergoeding door uw zorgverzekeraar valt. In dat geval krijgt u van ons een factuur. Deze factuur kunt u achteraf wel indienen bij uw zorgverzekeraar. Deze vergoedt dan een gedeelte van de behandeling.

 

Consult Craniosacraal Therapie (45 à 60 minuten) € 90,-
Consult Craniosacraal Therapie (half consult) € 45,-

 

Afspraken moeten minimaal 24 uur van te voren worden geannuleerd. Als u de afspraak minder dan 24 uur van tevoren annuleert worden de kosten bij u in rekening gebracht. De kosten hiervoor zijn € 35,- per half uur.

 

Geldig van 1 januari 2022 tot en met 31 december 2022.