Behandeling van stem- en keelklachten bij Loes Selten

Bij Loes Selten zijn wij gespecialiseerd in de diagnostiek en het behandelen van stem- en keelklachten. Wij zijn een betrouwbaar en persoonlijk instituut waar u terecht kunt met – vaak onbegrepen – klachten.

Heeft u weleens last van:

– Verandering van de stem, zoals heesheid, schorheid, een ruis of kraak in de stem;
– Helemaal geen stemgeluid;
– kriebel in de keel;
– Veel hoesten of kuchen;
– Te hoge of te lage stem;
– Ademklachten, benauwdheid.

 

Neem dan eens contact met ons op om te kijken wat we voor u kunnen betekenen.

 

Onbegrepen klachten
In onze praktijk zien wij in toenemende mate mensen met stemklachten in het keelgebied of in de ademhaling waar artsen geen oorzaak voor kunnen vinden. Uiteindelijk blijkt vaak dat klachten zijn ontstaan in een periode dat er sprake was van veel stress, spanning of emotie. De stem is vanaf dat moment aan het compenseren en heeft onbewust geen idee meer van zijn ‘normale’ manier van spreken. Dit kan zelfs al gebeuren na een verkoudheid of een stressperiode. Het lichaam heeft toen de noodzaak gevoeld zich aan te spannen, maar heeft nu niet de mogelijkheid weer te ontspannen.

 

Werkwijze
Bij Loes Selten starten wij altijd met een uitgebreide intake. Ook stellen wij vragen om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen van welke klachten er spelen. Veel zaken kunnen namelijk een rol spelen bij het veroorzaken van klachten. Vervolgens luisteren we naar uw stem en maken we een stemopname. Ook onderzoeken wij uw manier van spreken. Aansluitend zullen wij door middel van palpatie – onderzoeken met de hand – de spierspanning in uw hoofd- en halsgebied onderzoeken.

 

Manuele facilitatie van de Larynx
Als er spierspanning is, passen wij manuele facilitatie van de Larynx toe. Dit is eigenlijk niets anders dan het vrij maken van het strottenhoofd. Na twee tot drie behandelingen moet het resultaat merkbaar zijn. Met een ontspannen strottenhoofd en een meer ontspannen manier van spreken, kunnen wij met gerichte stemoefeningen het nieuwe spiergeheugen trainen.

 

Keelklachten
Ook als u last heeft van keelklachten kunnen wij u helpen. Heeft u bijvoorbeeld vaak een brok in de keel? Of heeft u weleens het gevoel ‘ergens overheen te moeten slikken’? Dat komt vaak door spierspanning. Ook dan maken wij spanning los in het hoofd- en halsgebied.
Als uw klachten de kwaliteit van leven beïnvloeden is het tijd om aan de bel te trekken. Herkent u zich in een van deze situaties en bent u op zoek naar een oplossing? Neem dan snel contact met ons op.
Naast behandeling van stem- en keelklachten kunt u bij ons ook terecht voor Craniosacraal Therapie. Beide achtergronden versterken elkaar en verbreed onze blik in de behandelingen. Meer weten? Klik hier voor meer informatie over Craniosacraal Therapie.

MAAK EEN AFSRPAAK

BEL 026 - 848 26 38