Maak kennis met het team

Het team bestaat uit vier specialisten met elk hun eigen expertise.

Maak kennis met het team van Loes Selten. Het team bestaat uit vier logopedisten gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van stem-, keel- en ademklachten. De praktijk biedt ook behandelingen op het gebied van: kaakklachten, vragen rondom uitspraak en neurologische problematiek. Leer het team op deze pagina beter kennen.

Onze Specialisten

Loes Selten

Logopedist gespecialiseerd in het behandelen van stem- en keelklachten, daarnaast Craniosacraal therapeut en docent.

 

Klachten op het gebied van stem, keel en adem ontrafelen en aanpakken. Ik doe niets liever! Tijdens mijn studie werd ik gedreven door liefde voor het vak ‘stem’. Mijn stages heb ik dan ook enkel op het gebied van stem doorlopen. Na een aantal jaar ervaring op te hebben gedaan in het behandelen van stem- en keelklachten, heb ik in 2017 de studie tot Craniosacraal therapeut afgerond. Inmiddels sta ik aan het roer van ‘Loes Selten instituut voor stem, keel en adem’ en geef ik leiding aan een team van fantastische specialisten.

 

Mijn achtergrond als Craniosacraal therapeut maakt mij een goede logopedist, en andersom. Beide vakken versterken elkaar en sluit naadloos aan op onze visie: de mens in totaliteit bekijken, want klachten kunnen soms een andere oorzaak hebben dan aangenomen.

 

Naast therapeut voor stem- en keelklachten ben ik ook actief als docent Manuele Facillitatie van de Larynx en ben ik gastdocent aan de opleiding Craniosacraal therapie aan het Upledger Instituut Nederland.

 

Samen met Babz Verhoeven heb ik Vocalreset® opgezet. Een origineel, compleet en uniek concept wat in samenwerking met Vocalized is ontwikkeld. De doelgroep is stemprofessionals (vocalisten en/of zangdocenten) die bewust stil willen staan bij zichzelf en hun stem.

 

E: loes@loesselten.nl

Myrthe Kools

Logopedist gespecialiseerd in het behandelen van stem- en keelklachten, met kennis en ervaring op het gebied van articulatie.

 

Werken met de mens en stem in de meest brede en creatieve zin van het woord. Een passie die als een zaadje geplant werd in mijn jeugd doordat ik op jonge leeftijd begon met zingen, en later uitgroeide tot een van mijn meest gedreven bezigheden. Samen een stem-/keelklacht leren begrijpen en grip krijgen op de situatie is iedere keer uniek. Voor mij is werken met stem het zien van de totale mens en deze verbinden aan diens hulpvraag.

 

Naast behandeling van stem- en keelklachten ben ik actief op het gebied van articulatie (bv. afleren accent), interpretatie en genderdysforie. Daarnaast werk ik met jongeren en volwassenen die veelal beroepsmatig bezig zijn met hun (zang)stem en begeleid hen met passie ten aanzien van hun voordracht.

 

Tevens ben ik werkzaam als docent Manuele Facilitatie van de Larynx. Op verzoek verzorg ik lezingen en workshops. Als docent logopedie ben ik zes jaar verbonden geweest aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen en ook was ik jarenlang docent aan de Nederlandse Musical Academie.

 

E: myrthe@loesselten.nl

Marjolein Klaassen

Logopedist gespecialiseerd in het behandelen van stem- en keelklachten, met kennis en ervaring op het gebied van neurologische problematiek.

 

De stem is de spiegel van de ziel, het grijpt me naar de strot, een brok in de keel krijgen; zomaar wat gezegden die laten zien hoezeer stem en keel met je verbonden zijn. Deze invloed werd me als logopedist in opleiding al snel duidelijk. De verhalen achter een stem- of keelklacht zijn divers. Ik vind misschien wel het mooiste aan ons vak om mee te lopen op de weg om te ontdekken wat van invloed is en hoe daar het beste mee om te gaan.

 

In 2018 heb ik tijdens mijn stage bij de praktijk ervaring mogen opdoen met diagnostiek en behandeling van stem- en keelklachten volgens deze visie en sindsdien ben ik werkzaam bij Loes Selten Instituut voor Stem en Keel.

 

Daarnaast werk ik in de Sint Maartenskliniek als logopedist en taal-spraakpatholoog binnen de neurorevalidatie en bied ik begeleiding bij communicatie en slikken na hersenletsel.  Het werken in deze twee vakgebieden is een combinatie die ik niet meer zou willen missen.

 

E: marjolein@loesselten.nl

Esther Ree

Logopedist gespecialiseerd in het behandelen van stem- en keelklachten, daarnaast uitvoerend zangeres en zangdocente met ervaring op het gebied van adem, articulatie en podiumpresentatie.

 

Mijn passie voor de stem is ontstaan, doordat ik al van jongs af aan zong. Eerst voor mijn plezier en later als studie en werk. Juist omdat ik als zangeres weet hoe mooi, maar tegelijkertijd hoe kwetsbaar de stem kan zijn, heeft deze mij altijd gefascineerd. Persoonlijk beschouw ik de stem als de verlengde reflectie van de eigen identiteit en ziel en zaligheid, in goede, maar ook in slechte tijden. Daarom gaan stem-, adem- en keelklachten mij in algemene zin aan het hart. Iedereen verdient dagelijks het beste van zichzelf te kunnen vertegenwoordigen in de vorm van vrij en gezond stemgeven, ongeacht beroep. Het analyseren van het samenspel van stem, adem en houding, is wat ik het liefste doe.

 

Binnen mijn stages heb ik allround zowel met kinderen als met volwassen gewerkt. In de ouderenzorg heb ik verder naast stem- en keelklachten, ook kennis opgedaan van slikproblematiek en neurologische ziektebeelden als Afasie en Parkinson.

 

Naast mijn werk als logopediste treed ik regelmatig op als solist, verzorg ik stemscholing bij koren en werk ik als zangdocente bij diverse muziekscholen.

 

E: esther@loesselten.nl

MAAK EEN AFSRPAAK

BEL 026-848 26 38