Het Team - Loes Selten

Maak kennis met het team van
Loes Selten.

Het team bestaat uit drie specialisten met elk hun eigen expertise.

Maak kennis met het team van Loes Selten. Het team bestaat uit drie logopedisten gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van stem- en keelklachten. De praktijk biedt ook behandelingen op het gebied van: craniosacraal therapie, vragen rondom uitspraak en genderdysforie. Leer het team op deze pagina beter kennen.

Onze Specialisten

Loes Selten

Logopedist gespecialiseerd in het behandelen van stem- en keelklachten, daarnaast Craniosacraal therapeut en docent.

 

Klachten op het gebied van stem, keel en adem ontrafelen en aanpakken. Ik doe niets liever! Tijdens mijn studie werd ik gedreven door liefde voor het vak ‘stem’. Mijn stages heb ik dan ook enkel op het gebied van stem doorlopen. Na een aantal jaar ervaring op te hebben gedaan in het behandelen van stem- en keelklachten, heb ik in 2017 de studie tot Craniosacraal therapeut afgerond. Inmiddels sta ik aan het roer van ‘Loes Selten instituut voor stem en keel’ en geef ik leiding aan een team van fantastische specialisten.

 

Mijn achtergrond als Craniosacraal therapeut maakt mij een goede logopedist, en andersom. Beide vakken versterken elkaar en sluit naadloos aan op onze visie: de mens in totaliteit bekijken, want klachten kunnen soms een andere oorzaak hebben dan aangenomen.

 

Naast therapeut voor stem- en keelklachten ben ik ook actief als docent Manuele Facillitatie van de Larynx en ben ik gastdocent aan de opleiding Craniosacraal therapie aan het Upledger Instituut Nederland.

 

Samen met Babz Verhoeven heb ik Vocalreset® opgezet. Een origineel, compleet en uniek concept wat in samenwerking met Vocalized is ontwikkeld. De doelgroep is stemprofessionals (vocalisten en/of zangdocenten) die bewust stil willen staan bij zichzelf en hun stem.

 

E: loes@loesselten.nl

Myrthe Kools

Logopedist gespecialiseerd in het behandelen van stem- en keelklachten, met kennis en ervaring op het gebied van articulatie en genderdysforie.

 

Werken met de mens en stem in de meest brede en creatieve zin van het woord. Een passie die als een zaadje geplant werd in mijn jeugd doordat ik op jonge leeftijd begon met zingen, en later uitgroeide tot een van mijn meest gedreven bezigheden. Samen een stem-/keelklacht leren begrijpen en grip krijgen op de situatie is iedere keer uniek. Voor mij is werken met stem het zien van de totale mens en deze verbinden aan diens hulpvraag.

 

Naast behandeling van stem- en keelklachten ben ik actief op het gebied van articulatie (bv. afleren accent), interpretatie en genderdysforie. Daarnaast werk ik met jongeren en volwassenen die veelal beroepsmatig bezig zijn met hun (zang)stem en begeleid hen met passie ten aanzien van hun voordracht.

 

Tevens ben ik werkzaam als docent aan de Nederlandse Musical Academie en als docent Manuele Facilitatie van de Larynx. Op verzoek verzorg ik lezingen en workshops. Als docent logopedie ben ik zes jaar verbonden geweest aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen.

 

E: myrthe@loesselten.nl

Marjolein Klaassen

Logopedist gespecialiseerd in het behandelen van stem- en keelklachten, met kennis en ervaring op het gebied van genderdysforie en neurologische problematiek.

 

De stem is de spiegel van de ziel, het grijpt me naar de strot, een brok in de keel krijgen; zomaar wat gezegden die laten zien hoezeer stem en keel met je verbonden zijn. Deze invloed werd me als logopedist in opleiding al snel duidelijk. De verhalen achter een stem- of keelklacht zijn divers. Ik vind misschien wel het mooiste aan ons vak om mee te lopen op de weg om te ontdekken wat van invloed is en hoe daar het beste mee om te gaan. In 2018 heb ik tijdens mijn stage bij de praktijk ervaring mogen opdoen met diagnostiek en behandeling van stem- en keelklachten volgens deze visie en sindsdien ben ik werkzaam bij Loes Selten Instituut voor Stem en Keel.

 

Daarnaast werk ik in de Sint Maartenskliniek als logopedist en taal-spraakpatholoog binnen de neurorevalidatie en bied ik begeleiding bij communicatie en slikken na hersenletsel.  Het werken in deze twee vakgebieden is een combinatie die ik niet meer zou willen missen.

 

E: marjolein@loesselten.nl

Sterre Schimmel

Logopedist gespecialiseerd in het behandelen van stem- en keelklachten.

De stem is voor mij iets wat enorm belangrijk is in het leven. Het is een communicatiemiddel, we brengen er emotie mee over en het is een instrument. Tijdens mijn studie aan de Nederlandse Musical Academie kwam ik voor het eerst in aanraking met logopedie. Ik kreeg les in stemgebruik en articulatie. Ik werd geïnspireerd en ik heb gevoeld en ervaren hoe belangrijk de stem is.

 

Ik ben kortgeleden afgestudeerd als logopedist aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Tijdens mijn afstudeerstage in deze praktijk heb ik de diversiteit van stem- en keelproblemen gezien. Dit maakt mij nieuwsgierig. Ik krijg energie van het contact met mensen en ik kijk er naar uit u te begeleiden en te ondersteunen bij uw stem- en keelklachten.

 

Naast mijn werk in de praktijk ben ik aangesloten bij een theatergezelschap.

 

Loesje schreef ooit ‘Een leuke baan is half het werk!’

 

E: sterre@loesselten.nl

MAAK EEN AFSRPAAK

BEL 026-848 26 38