Ademtraining

volgens de Methode Steinmetz

Per 1 juli 2024 nemen wij de praktijk Centrum voor Adem over en zullen daarmee de ademtraining volgens de Methode Steinmetz voortzetten.

Niet meer benauwd. Zonder hijgen de trap op. Weer lekker kunnen sporten. Geen hoofdpijn meer. Weer goed slapen. Niet meer wazig zien. Gebruik van inhalatiemedicatie verminderen. Geen lucht slikken en niet meer veelvuldig boeren.

Al veel mensen hebben baat gehad bij de intensieve ademtraining volgens de Methode Steinmetz.

Heeft u last van:

– Benauwdheid;
– Astma, COPD;
– Duizeligheid;
– Vermoeidheid;
– Beklemmend gevoel op de borst;
– Hyperventilatieklachten;
– Opgeblazen gevoel in de buik;
– Luchtslikken (aerofagie)
– Overmatig boeren;
– Kortademigheid
– Hoofdpijn

 

Neem dan eens contact met ons op om te kijken wat we voor u kunnen betekenen.


Methode Steinmetz
De ademtraining wordt gegeven volgens de methode Steinmetz. Deze methode is ontwikkeld door Renske Steinmetz. Loes Selten instituut voor stem, keel en adem is specialist in het geven van deze ademtraining. Wat trainen met deze methode anders maakt dan reguliere adembehandelingen, is dat deze methode kort en intensief is. We richten ons op alledaagse dingen zoals praten, traplopen en wandelen. We werken kort en intensief, zodat u binnen twee weken precies weet hoe u uw adem zelf kunt reguleren op de momenten dat dat nodig is.

 

De adem reageert namelijk op de dingen die u doet en meemaakt in het leven. Dat is heel normaal en meestal ook helpend. Wanneer het u gaat hinderen in het dagelijks leven of klachten geeft dan kan het zinvol zijn om te kijken of u hier grip op kunt krijgen.

Het doel is dat u begrijpt hoe en waarom uw adem reageert, en als u er behoefte aan hebt hier controle over te krijgen.

Wie kan baat hebben bij Methode Steinmetz
De training kan de klachten flink verminderen bij mensen met astma, COPD, benauwdheid, duizeligheid, vermoeidheid, opgeblazen gevoel, dysfunctionele ademing, aerofagie en hyperventilatie. De training is geschikt voor alle leeftijden. Ook kan de training gebruikt worden voor mensen die Covid doorgemaakt hebben en last houden van benauwdheid/kortademigheid.

 

Eerste afspraak
Nadat u verwezen bent via uw huisarts of medisch specialist starten wij met een uitgebreide intake. Wij proberen een zo volledig mogelijk beeld te krijgen van welke klachten er zijn. Veel zaken kunnen namelijk een rol spelen bij het veroorzaken van de klachten. Samen met u zullen wij bekijken of de ademtraining volgens de methode Steinmetz geschikt is voor u.

 

Werkwijze
De ademtraining bestaat uit 7 of 8 behandelingen verspreid over 2 weken. Daarnaast krijgt u in deze 2 weken een intensief oefenschema voor thuis en u brengt meteen het geleerde in de praktijk. Wij adviseren daarom om deze 2 behandelweken (ziekte)verlof op te nemen bij uw werkgever zodat u alle aandacht heeft voor dit traject.


Controle

Ongeveer 6 weken na de laatste behandeling vindt er nog een controleafspraak plaats. Onze ervaring is dat hiermee het behandeltraject afgerond kan worden. Zelden zien wij iemand op een later moment nog terug. U blijft het geleerde toepassen en zult merken dat dit steeds meer zal automatiseren.

 

Aanmelden
Om een ademtraining te volgen bij Loes Selten instituut voor stem, keel en adem is een verwijzing nodig van huisarts of medisch specialist. Wanneer u een verwijzing heeft, kunt ons bellen of een e-mail sturen voor een eerste afspraak. De training wordt vergoed als logopedische therapie. Hier vindt u meer informatie over vergoedingen vanuit de zorgverzekeraar.

 

De ademtraining volgens de methode Steinmetz is alleen in onze vestiging Arnhem te volgen.

 

MAAK EEN AFSRPAAK

BEL 026 - 848 26 38