Craniosacraal Therapie bij Loes Selten

Loes Selten is naast logopedist ook craniosacraal therapeut. Door bijvoorbeeld een traumatische ervaring, ongeluk of stress kan het zelfregulerend vermogen van het lichaam verzwakt zijn.

Met Craniosacraal Therapie kunt u vaak met enkele behandelingen deze motor van zelfregulerend vermogen weer aanzetten tot beweging. De uitkomst is vaak dat beperkingen in weefsels zich oplossen en u lekkerder in uw vel komt te zitten. We zijn gewend focus te leggen op het verhelpen van pijn, maar bij Craniosacraal therapie worden emoties rondom de pijn van uw klacht ook meegenomen. Hoe komt het bijvoorbeeld dat u bepaalde klachten heeft? Welke emoties spelen hierbij een rol?

 

Ontspanning van bindweefsel
Craniosacraal therapie richt zich op de ontspanning van het bindweefsel, het steunweefsel van alle structuren in uw lichaam. Spanning in bindweefsel kan allerlei oorzaken hebben. Het reageert namelijk op zowel fysieke als emotionele overbelasting. Denk maar eens aan die brok in uw keel wanneer u verdrietig bent. Met craniosacraal therapie gaan wij op zoek naar deze oorzaak. Wij geloven erin dat alles wat u meemaakt in een leven, door uw lichaam gaat. Uiteindelijk wordt dit opgeslagen als een ‘weefsel herinnering’ in uw lichaam. Door het zelfregulerend vermogen van het lichaam weer aan te sporen tot actie, kunnen blokkades makkelijker opgeheven worden. Vaak is er al snel een verandering voelbaar.

 

Blokkades opheffen
Wij zien steeds meer mensen met klachten die niet begrepen worden. Vaak is er ook geen medische verklaring voor. Natuurlijk zou u wel graag willen dat deze klachten verholpen worden. Met Craniosacraal therapie zoeken wij naar de oorzaak van de klachten op de laag van het bindweefsel. Door een zachte en vriendelijke aanraking wordt contact gemaakt met de bindweefsellaag. Wij nodigen het lichaam in feite uit om de spanning vrij te laten en blokkades op te heffen. Het zelfregulerend vermogen van het lichaam wordt aangemoedigd, waardoor de genezing zichzelf verder inzet.
In principe kunt u met veel klachten bij ons terecht voor Craniosacraal Therapie. Dit is echter alleen mogelijk wanneer u zich goed voelt bij een lichaamsgerichte manier van werken. Vaak is spanning in het bindweefsel namelijk de oorzaak van bepaalde klachten. Dit koppelen wij aan wat u in het leven doet en wat uw verhaal is. Zo maken wij in hele korte tijd een volledig plaatje van de situatie, en zoeken wij naar een passende oplossing voor uw klachten.

 

Wilt u zich graag gehoord voelen en geholpen worden met uw– vaak onbegrepen – klachten? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of voor het maken van een afspraak.

 

Naast Craniosacraal Therapie kunt u bij ons ook terecht voor behandeling van stem- en keelklachten. Meer weten? Klik hier voor meer informatie over stem- en keelklachten.

MAAK EEN AFSPRAAK

BEL 026-848 26 38